Първанов прогнозира победа на ГЕРБ на местния вот

Първанов прогнозира победа на ГЕРБ на местния вот
A A+ A++ A

ГЕРБ ще спечели убедително, а в лявото ще продължат процесите на ерозия, прогнозира лидерът на АБВ Георги Първанов в интервю за "24 часа".

Еднопосочното действие на левите се отлага, уви, констатира бившият държавен глава.

"Два пъти правих такова предложение - през зимата и сега, и повече не смятам да настоявам. Наближава юли и сме в цайтнот, каквото и да решим оттук нататък, то ще има скромен ефект. Да не говорим, че партиите вече правят отделни номинации. Когато номинациите са факт, не е възможно сближение, защото ще имаме съпротива в структурите", обяснява Георги Първанов.

Не е сериозна според него позицията “структурите да се оправят”. По места гледат как си говорят в центъра. Ако партийните централи са в конфликт, няма как да проработи идеята за взаимодействието.

Имах няколко срещи с кметове, които в предишните мандати са били от БСП, а сега търсят начини да се явим с обща формула. Но това може да се случи, при положение че има обща линия. Фрагментарен този процес не може да бъде успешен, категоричен е Първанов.

АБВ ще иска 50:50 смесена система с втори задължителен тур, за да няма еднолично управление.

Лидерът на АБВ казва още, че не трябва да допускаме разширяване на военното присъствие на САЩ, защото това ще се приеме като провокация към Русия

За себе си Георги Първанов повтаря изразената вече позиция, че нява желание да се занимава с оперативна политика в бъдеще.

#Георги Първанов #ГЕРБ #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »