Енчев и Михайлов се изпокараха в ефир заради американските танкове

Енчев и Михайлов се изпокараха в ефир заради американските танкове
снимка: Нова телевизия
A A+ A++ A

Разполагането на тежка военна техника на НАТО у нас и по-конкретно танкове изпокара независимия депутат Велизар Енчев и режисьора Евгений Михайлов в ефира на Нова телевизия. Двамата си размениха остри реплики и един друг се обвиниха в подчинение на САЩ и агентура към ДС.

Основателят на новата партия „Българска пролет" определи действията на НАТО като агресивни, а синият режисьор не вижда опасност в това. „Опасявам се от повторение на кувейтско-иракски сценарий", отсече Енчев. Според него, Америка не иска война, а да постави Русия на колене.


"Опасявам се от повторението на Кувейско-Иракския сценарий. Тогава американско оръжие беше разположено в Кувейт след първата война в Залива. Всички знаем, че то бе използвано за втората война там, завършила със свалянето на Саддам Хюсеин. Очевидно САЩ напрягат ситуацията до такава степен, че да провокират военен сблъсък”, заяви независимият депутат.

 По думите му в последните 25 години е налице опасният феномен, че НАТО бавно, но сигурно се приближава до Русия.

 От своя страна Михайлов посочи, че не разбира притесненията. 

"Не разбирам патоса от това да се притесняваме за два танка. Разполагането на 250 машини в седем страни е смешно да се превръща в проблем, защото може би те са толкова, колкото Русия демонстрира на парада на Червения площад, за да демонстрира мускули пред целия свят”, на мнение е режисьорът.

"Не виждам нищо лошо да имаме взаимопомощ от съюзниците си и демонстрация за това, че България ще бъде защитена в случай на военна ситуация”, допълни той. 

Михайлов атакува Енчев и като го нарече идеологически близък с руския политик Владимир Жириновски. „Аз мога да кажа, че вие сте пионка на САЩ”, отвърна Енчев. 

Специалистът по международно право се впусна в исторически уроци за Втората световна война и статута на съветските войски в страни като Германия, Австрия и България. „Това е точно комунистическата пропаганда”, заяви Михайлов и посочи, че в документ, приет от руската Дума през 1997 година България е обявена за вражеска държава. „Съжалявам хората, които обучавате на това, което говорите”, каза режисьорът.

#танк #САЩ #Велизар Енчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"