Няма да се разполагат нападателни оръжия у нас, увери Митов

Няма да се разполагат нападателни оръжия у нас, увери Митов
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма да се разполагат никакви нападателни оръжия или техника, всичко е насочено към учения, които да повишат отбранителния капацитет на армията ни. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Даниел Митов във връзка с появилата се информация за намерение от страна на САЩ да разположат бойна техника и личен състав в страни от източния фланг на НАТО.

"Обявените намерения за разполагане на военна техника в България са в рамките както на споразуменията постигнати в Уелс, така и на сътрудничеството, което имаме в сферата на сигурността и отбраната със САЩ", уточни Митов.

По-рано левицата поиска извънредна сбирка на парламентарната комисия по отбрана заради противоречивата информация.

По думите на Митов се създава истерия около нещо, обявено предварително.

"В продължение на 9 години постоянно са се провеждали такива учения, идвала е военна техника, провеждали са се взаимни учения с българската армия - те целят повишаването на капацитета и боеспособността на армията ни и съвместимост със силите на НАТО. Това се продължава и в момента", уточни Даниел Митов.

Той гарантира, че обявените намерения за разполагане на военна техника у нас са в рамките на сътрудничеството в сферата на сигурността със САЩ, за каквото имаме подписан договор от 2006 г. - от Тройната коалиция по времето на Сергей Станишев. Оттогава постоянно са се провеждали учения.

#Даниел Митов #техника #НАТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »