Граждани искат съд за неизпълнени политически обещания

Граждани искат съд за неизпълнени политически обещания
Гражданите изразиха несъгласието си с „безобразията" в България на друг подобен протест на 17 март. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Граждани излизат на протест срещу безобразията в България в шест града - София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново и Плевен.

Националният протест на 7 април се организира в социалната мрежа Facebook, където страницата на недоволните е „харесана" от над 25 хиляди потребители, предава БГНЕС.

В обръщението си за акцията в събота организаторите изброяват седем причини, заради които ще шестват из страната.

Първото им искане е за свикване на референдум да са необходими 50 000 подписа.

Те настояват още да се преразгледат всички приватизационни сделки, да се ввърне в държавата контролният пакет от акциите на енергоразпределителните дружества, ВиК, обществения транспорт, да се преразгледат всички концесионни договори и да се прекратят тези, които ощетяват държавата.

Под номер три е записано: Закони, гарантиращи защитата на природата, човешкото здраве, гражданските права и свободи, изготвени с широко гражданско участие.

Протестиращите настояват още за премахване на плоския данък, за качествено образование и здравеопазване, за яснота и прозрачност при усвояване на еврофондовете и криминализиране на неизпълнените политически обещания.

Организаторите заявяват, че са обикновени хора, необвързани с политически партии или организации.

Гражданите изразиха несъгласието си с „безобразията" в България на друг подобен протест на 17 март, когато по няколко десетки протестиращи се събраха в София, Пловдив, Бургас и Варна.

#безобразия #протест #София #Пловдив #Варна #Бургас #Велико Търново #Плевен #приватизация #граждански права #плосък данък #образование #здравеопазване #еврофондове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"