Борисов сложи знак за равенство между корупцията и контрабандата

Борисов сложи знак за равенство между корупцията и контрабандата
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов Борисов сложи знак за равенство между корупцията и контрабандата. Той посочи, че двете са едно и също нещо.

"Корупцията и контрабандата са едно и също нещо", заяви Борисов по време на кръглата маса "За икономика на светло".

Според премиера, при европейските пари има мониторинг от редица институции, докато при контрабандата това отсъства. Борисов подчерта, че за борбата с контрабандата са организирани специализирани екипи и са въведени свързани електронни системи. Контрабандните пари са най-лесните и те създават корупция в цялата системата и във всичките й нива, добави Борисов и припомни данните, изнесени от финансовия министър Владислав Горанов като поясни, че преди увеличаването на събираемостта, тези пари са потъвали в сивия сектор. Той заяви, че именно контрабандистите са срещу държавата и законния бизнес. Борисов даде и редица примери затова как контрабандата подбива цените и конкуренцията.

"Опитахме с мобилни групи по цигарените и алкохолните фабрики – доста пробита система", заяви премиерът и обясни, че като мярка за борба с контрабандата вече работят няколко екипа с представители на различни държавни структури. Въведена е и свързана електронна система.

Борисов се обяви за спад на сивия сектор не с ¼ , а два или три пъти под това ниво. Премиерът се похвали и с това, че България е изключително стабилна държава в региона. "15% повече еврофондове усвояваме Румъния", каза още той. Министър-председателят се похвали и с това, че харчим само от събраните досега пари.

#Бойко Борисов #корупция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"