Отложиха делото срещу стрелеца от Лясковец заради сигнал за бомба

Отложиха делото срещу стрелеца от Лясковец заради сигнал за бомба
Лясковец. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Делото срещу Лясковския стрелец Петко Петков в понеделник бе отложено заради сигнал за бомба в съдебната палата във Велико Търново, съобщи "Дарик". В 9,32 ч. на телефон 112 анонимен мъжки глас е съобщил, че в сградата на съда е поставено взривно устройство. След това допълнил: "Сега ще си го получите" и затворил. Съдът беше евакуиран и започна претърсване на помещенията.

Очаква се заседанието срещу Петков да започне в 11,30 ч., когато ще приключи процедурата по претърсване и обезопасяване на съдебната палата.

Припомняме, че 54-годишният Петков е обвинен в убийството на командоса Емил Шарков и в опит за убийство на петима негови колеги от отряда за борба с тероризма. Това стана при провелата се през март миналата година специализирана полицейска акция в неговия дом, когато спецполицаите бяха извикани да го обезвредят и да изземат незаконното му оръжие.

Досега по делото са разпитани 96 свидетели и вещи лица, като заседанията, в които участваха служителите от Специализирания отряд за борба с тероризма бяха при "закрити врата".

Тази седмица в съда са призовани неявилите се четирима свидетели. Предвиждат се очни ставки между свидетели, дали противоречиви показания. Съдебният състав и страните по делото ще правят оглед в Лясковец.

Те ще изясняват показания на свидетелка, която твърди, че живее на 30 метра от апартамента на Петков и е видяла как той е застрелял Емил Шарков при полицейската акция. Според адвокатите на Петко Петков, твърденията на съседката са неверни, защото тя живее по-далеч, а дърво пред дома й е пречело да види кой е убил спецполицая.

#Лясковец #Петко Петков #бомба #Велико Търново #Емил Шарков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »