Бих приел да работя за всяка партия, която ме покани, заяви Близнашки

Бих приел да работя за всяка партия, която ме покани, заяви Близнашки
Проф. Георги Близнашки Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият служебен премиер Георги Близнашки заяви, че е готов да работи за всяка партия, която го покани.

"Това е една нормална практика, всяка политическа партия търси експерти, които да я подкрепят в такава ситуация.", коментира пред БНТ Близнашки номинирането си като експерт в парламентарната комисия за промени в Конституцията от страна на ДПС.

Юристът почерта, че ако го бяха поканили от друга партия, например ГЕРБ, също щеше да приеме. Близнашки уточни, че не приема част от политиките на ДПС и не са му поставяни никакви политически условия и анагжименти от страна на ДПС.

"Не може да се слага знак за равенство между една политическа партия като ДПС и Делян Пеевски" и допълни, че не познава депутата и че не е работил с него.

Близнашки призова да не се политизира обсъждането на предложените промени в Конституцията и обеща да работи за постигането на консенсус по въпросите.

Миналата седмица Георги Близнашки, който се изявява като яростен противник на промените в съдебната власт, предложени от Министерството на правосъдието, бе избран за съветник на ДПС във Временната парламентарна комисия за промяна на Конституцията. Четин Казак от ДПС определи избора на Близнашки като "възползване от експертния потенциал на един доказан специалист и професор конституционно право, без това да го обвързва политически".

Всяка парламентарна група може да покани до трима експерти.

#Георги Близнашки #Близнашки #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"