Първанов: Ромите ще са по-опасни на улицата, отколкото в незаконните постройки

Първанов: Ромите ще са по-опасни на улицата, отколкото в незаконните постройки
Георги Първанов. Снимка БГНЕС
A A+ A++ A

Трябва да се намери начин незаконните постройки да се разрушат, но също така хората с разрушени домове да се настанят някъде, а не да се оставят на произвола на улицата. На улицата те ще бъдат още по-страшен контингент, отколкото са сега, заяви президентът / 2002 г. – 2012 г./ Георги Първанов.

"Етнизацията би могла да ни доведе до тежък конфликт", заяви Първанов пред Нова телевизия.

Лидерът на АБВ бе категоричен, че не би си партнирал с Цветелин Кънчев на избори, защото е отправял безброй обиди по негов адрес.

„Проблемът не е в това, че има ромски формации, а че се създаде технология за купуване на изборите. Има партии, които купуват масово гласове. Покупко-продажбата не става само в ромската махала”, каза Първанов и даде за пример Пернишкия регион, където ДПС има десетократно увеличаване на гласовете, „при положение че там няма турско население”.

Преди Първанов да стане лидер на АБВ Кънчев бе казал, че действията му са последователни, но не за каузата на БСП, а по отношение на пристрастията му към дясното политическо пространство. Ромският лидер обвини Първанов, че през 2001 г. ромите са му помогнали да стане президент, но той не е направил нищо за тях. После му обещал да го помилва, защото бил осъден за грабеж, изнудвания и отвличания, но се отметнал, защото Иван Костов му е забранил. Лидерът на "Евророма" обвини Първанов и, че е "скачал" срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов само два пъти – в случаите, когато той е казвал нещо лошо срещу Иван Костов.

#Георги Първанов #Първанов #Цветелин Кънчев #Кънчев #АБВ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници