Яне Янев: В България има 20-30 крупни олигарси контрабандисти

Яне Янев: В България има 20-30 крупни олигарси контрабандисти
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В България има 20-30 крупни олигарси контрабандисти, като част от тях са с бели якички. Те се разхождат в студията на медиите, но това което правят задкулисно не е за подценяване. Това заяви лидерът на РЗС Яне Янев в ефира на Нова телевизия.

По думите му държавата е успяла да удариконтрабандистите и да пресече бизнеса им, но като много лесна плячка за тях, Янев посочи ромските гета, които са третостепенни разпространители на нелегални цигари.

"Вие знаете, че връх на контрабандата, особено в ромските махали, се наблюдаваше по време на правителството на „Орешарски“. Този процес в момента е сведен в малки граници. Почти е изчезнал този бизнес. Тези ромски тартори се управляват от техните началници, които седят на малко по-високо ниво", посочи още Янев.

 

Според него тези ромски тартори лесно се управляват. "Сега определени хора виждат, че напълно са се сринали като доверие и искат да се заиграят с част от ромските гета, за да им бъдат сигурни в електорално отношения. Тези хора се опитват да клатят кабинета”, каза още Янев.

 

#Яне Янев #олигарси #контрабанда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »