Lenovo работи по атрактивни ултрабук лаптопи

Lenovo работи по атрактивни ултрабук лаптопи
A A+ A++ A

Според информация на сайта The Verge, които са получили достъп до продуктовите планове на Lenovo за следващата година, компанията подготвя два лаптопа с Windows, които очакваме да се конкурират директно с MacBook Air. В момента Lenovo има един ултрабук - IdeaPad U300s, който ще е на пазара в България през този месец. Единият от новите ултрабук лаптопи на Lenovo, планиран да се появи догодина, е от серията ThinkPad и ще има 14" дисплей. Очаква се цената му да бъде около $800, което го прави доста изгоден в сравнение с настоящите алтернативи. Устройството ще бъде на пазара през месец май. Освен него Lenovo подготвя и наследник на ултратънкия ThinkPad X1 с 13" дисплей. И двата лаптопа ще работят с процесори Intel Ivy Bridge и ще използват платформата Chief River.

В допълнение, през този месец би трябвало да видим ThinkPad X1 Hybrid, който работи с Windows, но ще включва и модифицирана версия на Android за бърз достъп до мултимедийно съдържание, електронна поща и интернет и за повече време на автономна работа - до 10 часа с един заряд. Цената на ThinkPad X1 Hybrid не е известна засега, но не се очаква да бъде по-ниска от $1199.

През декември на пазара ще видим и друг интересен модел - ThinkPad X130e. Той е наследник на ThinkPad X121e и ще има нов дизайн с по-здрава конструкция, подсилена клавиатура, гумени уплътнения на капака и по-здрави панти, ъгли и рамка на екрана. Устройството отново ще има 11.6" екран и ще разполага с батерия за 8 часа работа.

http://www1.partnerinfo.lenovo.com/partners/us/resources/downloads/live/US_Channel_Update_101911.pdf

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници