Путин обеща сигурност на най-големите световни инвеститори

Путин обеща сигурност на най-големите световни инвеститори
Владимир Путин Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

 Руският президент Владимир Путин се срещна с най-големите инвеститори в света на втория от ден от Петербургския икономически форум.

"Русия е отворена за дългосрочно и взаимноизгодно партньорство. Ние сме фокусирани върху разширяването на икономическите свободи, за да се създадат най-благоприятни условия за инвестиции в руската икономика. На първо място, в инфраструктурни проекти и в производството с висока добавена стойност. Нашите абсолютни приоритети -принцип на балансирана, отговорна финансова политика. Както и предоставянето на предвидима макроикономическа среда за успеха на бизнеса, ръст на капиталовите инвестиции в руската икономика. Нашата принципна позиция - отказ от създаването на каквито и да било пречки или ограничения на движението на капитали. Нека ви напомня, че дори в период на трудности за националната валута, като изтичане на капитали, ние не сме създавали пречки. Между другото, това беше през 2008 г., по време на световната икономическа криза, това се случва сега", каза пред световните инвеститори Владимир Путин.

Тази година независимо от западните санкции, организаторите съобщават за широко международно участие, за крупни контракти, които ще бъдат подписани в рамките на събитието, предаде Би Би Си.

Вчера министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова се срещна с губернатора на Санкт Петербург Георгий Полтавченко, съобщиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие и благоустройство.

Двамата обсъдиха развитието на човешкия капитал, новите революционни технологии и иновациите. Както и реформите във водния сектор като иновации, образование и управление на ВиК инфраструктурата.

Засегната беше и темата за възможността българските фирми да са включат в изграждането на публична инфраструктура в Санкт Петербург във връзка с предстоящото домакинство на Руския на Световното първенство по футбол през 2018 г. За тогава се предвижда изграждането в Санкт Петербург на нова инфраструктура, стадиони и прилежаща жилищна и градска среда, разширение на метрото.

От 18 до 20 юни в Санкт Петербург се провежда Петербургският международен икономически форум, замислен като "Руския Давос". През 2014 г. поради изострената ситуация около украинския конфликт на форума отказаха да присъстват ръководителите на най-големите американски и европейски корпорации, включително представителите на Boeing, Goldman Sachs, Siemens, ConocoPhillips и др. – общо 16 души, смятани за елита на световния бизнес. Миналата година на форума бяха подписани 175 договора на обща стойност 401,4 милиарда рубли.

#Владимир Путин #Путин #Петербург #инвеститори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"