Липсата на оргазъм при жената

Липсата на оргазъм при жената
A A+ A++ A

Ако жената има проблем с изпитването на оргазъм, най-вероятно е тя самата да не познава добре тялото си и да не знае как функционира то.

Жената трябва да познава реакциите на тялото си и дори да може да достига до оргазъм сама. Така тя може да се отдаде на сексуалния си партньор, да го насочва по време на сексуалния акт и да изпита впоследствие оргазъм.

Ако жената очаква оргазмът да настъпи спонтанно и задължително по време на сексуален акт с проникване, често остава разочарована и мисли, че има проблем. Това е най-честият сценарий при жените, които търсят медицинска помощ при невъзможност за изпитване на оргазъм, посочва д-р Силвен Мимун, френски гинеколог, андролог и психолог. В такъв случай, разчитайки изцяло на сексуалния си партньор, жената може да чака дълго време, преди да изпита оргазъм.

Решение би било, ако жената сама опознае тялото си, научи се да достига до оргазъм сама и след това съчетае собствените си умения с тези на партньора при сексуалния акт. Това означава, че ако има стимулация на клитора и проникване едновременно, е много по-вероятно да настъпи оргазъм – въпреки проникването на пениса във влагалището, а не благодарение на него. Но в главата на жената оргазмът ще се свързва с проникването.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"