Качински ще се кандидатира за президент на Полша

Качински ще се кандидатира за президент на Полша
Полският опозиционен лидер Ярослав Качински съобщи, че ще се кандидатира за президентския пост, който в миналото бе зает от покойния му брат. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Полският опозиционен лидер Ярослав Качински съобщи, че ще се кандидатира за президентския пост, който в миналото бе зает от покойния му брат.

Качински изгуби надпреварата през 2010 г., след като получи 47% от гласовете на полските избиратели, припомня „Ройтерс", цитирана от БГНЕС.

Вотът се проведе след смъртта на неговия брат близнак Лех, който загина при самолетна катастрофа в западна Русия на 10 април 2010 . При инцидента починаха съпругата на бившия държавен глава и още 94 души.

Политикът се беше зарекъл, че няма да се кандидатира за поста отново. В петък обаче Качински, който е лидер на консервативната партия Закон и справедливост, обяви, че е променил решението си и ще участва в президентската надпревара през 2015 г.

"Подложен съм на такъв натиск от партията, че промених решението си. Нейните членове и нашите поддръжници го поискаха от мен. Следователно нямам право на избор," обясни той.

#Ярослав Качински #Лех Качински #Полша #президент #избори #кандидатура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »