Цацаров: В кратък срок трябва да се овладее общественото напрежение в "Орландовци"

Цацаров: В кратък срок трябва да се овладее общественото напрежение в "Орландовци"
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нужно е в кратък срок държавата да положи усилия за овладяване на общественото напрежение в квартал "Орландовци". Това коментира главният прокурор Сотир Цацаров в кулоарите на парламента.

„В съвсем краткосрочен план ще продължат усилията именно за овладяване на обществения ред и за подкрепа усилията на полицията. Държавата трябва да благодари на полицейските служители. Аз лично им благодаря за това“, посочи оше той.

По думите му законопроектът, предложен от вицепремиера Меглена Кунева, за предотвратяване на корупцията по висшите етажи на властта, е положителен. Предложението е да се създаде Национално бюро за борба с корупцията.

„Този законопроект е едно от малкото хубави неща, които са създадени напоследък, и е нещо съвсем конкретно. Съдържа очевидно положения, които по един или друг начин засягат множество лица, които по един или друг начин може би ще го направят нехаресван. Но не защото трябва да кажа "Браво" на Меглена Кунева и на екипа ѝ. Просто казвам, че този законопроект е едно от малкото истински, конкретни неща, които са се случили“, посочи Цацаров.

За разследванията за взривовете край село Анево, той посочи, че се провеждат експертизи. „Има иззети и мобилни телефони, които може да са документирали самата стрелба. Прави се експертиза”, уточни главният прокурор.

#Сотир Цацаров #Орландовци #напрежение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"