Дянков: Трима инвеститори преговарят за ОЦК - Кърджали

Дянков: Трима инвеститори преговарят за ОЦК - Кърджали
Десетки синдикални организации от всички браншове - образование, здравеопазване, промишленост, услуги и др. се присъединиха към протестното шествие на металурзите от комбината в четвъртък, 5 април. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кредиторите на ОЦК-Кърджали водят преговори с трима потенциални инвеститори - един български и двама чуждестранни, проявили интерес към комбината, съобщи вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

„До десетина дни може да се очаква решение за съдбата на Оловно-цинковия комбинат в Кърджали. Вече има трима потенциални инвеститори, които са проявили интерес да поемат управлението на завода," каза Дянков по време на посещението си на новия ГКПП Маказа на границата с Гърция в петък, цитиран от БГНЕС.

„Преговорите с тях и с банките обаче вървят бавно, защото наскоро те разбрали, че най-големият кредитор на металургичния комбинат всъщност е самият Валентин Захариев чрез свързани с него фирми," обясни Дянков.

Според финансовия министър има съмнения, че така Захариев е източвал собственото си предприятие.

Дянков е разпоредил пълна данъчна ревизия на всички дружества на Захариев и на още 20 предпрятия около него. Проверяват се и най-близките членове на семейството му.

Министърът отхвърли възможността за обявяване на ОЦК в несъстоятелност, защото това би довело единствено до изплащане на заплатите и до затваряне на комбината.

#Валентин Захариев #преговори #кредитори #инвеститори #ОЦК-Кърджали #Дянков #Симеон Дянков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"