Първата за България "класна стая на бъдещето" отвори врати

Първата за България "класна стая на бъдещето" отвори врати
Снимка: novinite.bg, M3 Communications Inc.
A A+ A++ A

Всички сме чували за "Хвърчащата класна стая", но колко от нас са си представяли, че един ден, с помощта на технологиите, тя може и да стане реалност? Ето че световният лидер в областта на технологиите Huawei успя да пренесе "в облаците" една класна стая от софийското 74-то СОУ "Гоце Делчев".

Класна стая "в облак"?

Всъщност, става въпрос за единствената по рода си учебна стая, оборудвана с терминално решение, работещо в облачна среда. По този начин достъпа до информация е много по-лесен, понеже се намира в т. нар. "облак" - огромно количество сървъри работят в едно цяло.

Въвеждането на иновативната платформа на Huawei Technologies в образователната система ще открие нови хоризонти за цялостния процес на обучение и ще улесни реализацията на Стратегията за ефективно внедряване на ИКТ в образованието и науката (2014 - 2020 г.).

"Класната стая е с терминали в облачна среда, които предоставят интерактивни възможности, лесна и бърза поддръжка с нисък разход на енергия, а освен това са много по-ефикасни от съвременните компютри. Huawei Technologies са внедрили подобни модулни системи в над 80 страни по света и с радост съдействат на плана на Министерството на образованието за внедряване на технологиите в науката, в България", заяви Руки Лиу, изпълнителен директор на Huawei Technologies Bulgaria.

Революционната инфраструктура, работеща в облачна среда, има живот над 5 години (за терминалите) и разходите за поддръжка са в пъти по-малко, а освен това намалява разходите за електроенергия със 70%.

Къде се намира стаята - чудо?

"Класната стая на бъдещето" се намира в столичния квартал "Връбница" 1, в 74-то СОУ "Гоце Делчев" - едно от най-големите училища в София. Вече 28 години то работи за реализиране политиката на качествено образование у нас и според статистиката 80% от завършващите полагат успешно изпити и влизат в престижни университети като СУ, ВИАС, УНСС, НБУ и други.

#образование #класна стая #СОУ #облак #технологии #HUAWEI

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"