Паника сред малчугани: Получават съобщения със смъртни заплахи

Паника сред малчугани: Получават съобщения със смъртни заплахи
снимка: Нова телевизия
A A+ A++ A

Паника избухна сред 9-годишни малчугани, след като от няколко дни получават смъртни заплахи под формата на есемеси. Зрители на Нова телевизия сигнализираха за злокобните съобщения.

„Здрасти, може би е гадно да го пращам, но това ме плаши. Преди време живяло момче, което умряло защото майка му го убила. Помни, че трябва да го изпратиш до един час, или умираш!”. Това е един от стряскащите примери. Децата получавали съобщенията вечер. Следвало масово разпространение по между им, като тези послания се предават от дете на дете, в цели класове.

"Събужда се през нощта, ридаеща, че не е изпратила съобщението. Обясних й, че не трябва да го препраща на друго дете, за да не и то като нея да не се изплаши", споделя Евелина Младенова, майка на едно от момичетата.

Практиката със злокобни съобщения обаче не е от сега. Преди време подобни послания се разпространяваха между деца, но във формата на писма. С навлизането на новите технологии те обаче се трансформираха и първо обхванаха електронните пощи, а сега вече и мобилните телефони.

Оказва се, че злокобните съобщения са трансформирани в спамове и вируси, които няма как да бъдат отстранени.

Родителите признават, че в детството си също са изпращали десетки писма по пощата, за да не се сбъднат предсказания. Само че според тях няма нищо забавно в тази нова модерна игра със смъртта.

Преди време от Комисията за регулиране на съобщенията заявиха, че мобилните оператори не носят вина за есемес измамите и че най-вероятно отнякъде изтича база данни.

#съобщения #смъртна заплаха #деца

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"