Майката на Марина: Дано съм последната плачеща майка

Майката на Марина: Дано съм последната плачеща майка
Малката Марина беше блъсната на пешеходна пътека на столичния булеварт „Г. М. Димитров“ на 29 март. Снимка: Дарик/Личен архив
A A+ A++ A

Майката на 8-годишната Марина, която бе блъсната на пешеходна пътека в столицата, заяви, че вината на шофьора, ударил детето й, е неоспорима.

Пред Нова телевизия Нели Хинова каза още, че не се е срещала с 27-годишния Йордан Стойчев, защото няма сили да говори с него.

8-годишната Марина бе приета в „Пирогов“ с множество фрактури на черепа, счупен крак и в кома, след като бе ударена на пешеходна пътека на булевард „Г. М. Димитров“ миналата седмица. Момиченцето все още е на командно дишане и в тежко състояние.

„Не съм отмъстителен човек, но вината на шофьора е неоспорима, защото кръвта на детето ми беше върху бялото на зебрата. Медиите изкривено предадоха инцидента, а истината е, че детето е тръгнало да пресича, защото една кола е спряла и му е дала път“, категорична бе майката по повод публикации, че детето се е пуснало от ръката на дядо си и е тръгнало по пешеходната пътека.

Според Хинова трябва да бъде променено съзнанието на българските шофьори и те трябва да бъдат превъзпитани.

„Не е нормално да се мисли, че на всеки може да се случи. Нека аз да съм последната плачеща майка“, каза през сълзи жената.

Същевременно от „Пирогов“ съобщиха, че Марина ще бъде оперирана през следващата седмица. Лекарите очакват дотогава състоянието й да се стабилизира и момичето да започне да диша без апарат.

На детето е бил направен нов скенер, а резултатът показал, че тя се нуждае от хирургическа намеса в областта на подбедрицата.

Преди два дни председателят на парламентарната Комисия по вътрешен ред и сигурност Анастас Анастасов съобщи, че промяна в Наказателния кодекс предвижда лишаване от свобода от 3 до 10 години в особено тежки случаи, когато са нарушени умишлено правилата за движение и по непредпазливост е причинена смърт.

Утежняващо вината ще бъде, когато катастрофата е причинена от неправоспособен водач или на пешеходна пътека.

Анастасов изтъкна, че броят на убитите на пешеходна пътека се увеличава тревожно и по тази причина се налага да се въведат по-строги законови разпоредби, регламентиращи наказанията на нарушителите.

#Наказателния кодекс #Анастас Анастасов #Комисия по вътрешен ред и сигурност #майка #Пирогов #Йордан Стойчев #пешеходна пътека #Марина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"