Бой на протестиращи и полицаи на входа на Орландовци

Бой  на протестиращи и полицаи на входа на Орландовци
A A+ A++ A

20 души бяха задържани при протеста тази вечер в столичния квартал "Орландовци", след като група от около 50 души се опита да нахлуе в циганската махала. Движението в района на протеста е спряно.

Част от протестиращите се опитаха да преминат по една от страничните улички и да стигнат до ромската махала. Те обаче бяха посрещнати от моторизирани полицаи от звеното "Сигма" и бяха задържани.

Полицията претърси сиво "БМВ" с пернишка регистрация в центъра на "Орландовци", предаде БНР. Водачът на автомобила се опитал, засилвайки се, да мине през част от протестиращите. Това накара полицаите да спрат колата, от която са извадени четирима души.

По-късно протестиращите и полицаите в кв. "Орландовци" се сбиха на входа на циганската махала. Напрежението ескалира.


Част от задържаните са арестувани заради оказване на съпротива, а останалите поради липса на лични документи, предаде  "Фокус". Полицията продължава да проверява самоличността на гражданите, присъстващи на протеста

Бус на жандармерията и жива верига спира протестиращите да достигнат циганската махала. Улица "Мара Бунева" е блокирана от полицейски части.

Всички протестиращи, сред които имаше и маскирани, скандираха „Българи юнаци” и търсеха обходен маршрут, за да избегнат живата верига от полицейски служители.

„Хората имат право на граждански протест, напрежението тук е следствие на натрупани проблеми. Нашата задача да осигурим реда на квартала“ каза комисар Младен Маринов, шеф на столичната полиция.


#Орландовци #жандармерия #протестиращи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници