Градушка помля градините в Ардино

Градушка помля градините в Ардино
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Градушка с големина на лешник помля градините в района на Ардино, по-малки късове лед покриха тротоарите в Кърджали. Прогнозата за град се потвърди на още няколко места в източната част на страната - Сливен, Варна, Шумен и Асеновград.

Местните медии съобщават, че тротоарите са побелели за минути. От хидрометеорологичната обсерватория в Кърджали уточниха, че градушката там е била с размери на грахово зърно.

В останалите пет общини в областта е валял само дъжд, съобщи бТВ. От общинската администрация в Ардино уточниха, че градушката там е продължила 5-6 минути, а ледените късове са били с големината на лешник.

Последвал е проливен дъжд до 14 литра на квадратен метър.

През следващото денонощие синоптиците очакват нови бури с гръмотевици. През нощта и в ранните сутрешни часове превалявания с гръмотевици ще има на места в Западна България. Над останалата част от страната преди обяд ще е предимно слънчево.

Около и след обяд главно в Централна и Източна България и планинските райони ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има валежи и гръмотевици. Възможни са и градушки. Ще се усили вятърът от запад, северозапад, в Дунавската равнина – до умерен. Максималните температури ще са между 28° и 33°, съобщиха от НИМХ – БАН.
                                                                                                                                                          

#градушка #Ардино #Кърджали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"