До 16 юни бутат незаконните постройки в Гърмен доброволно

До 16 юни бутат незаконните постройки в Гърмен доброволно
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Държавата даде срок на хората в Гърмен до 16 юни доброволно да премахнат незаконните постройки.

От регионалното министерство съобщиха, че са издадени 124 покани за доброволно премахване на незаконни строежи в квартал "Кремиковци" на община Гърмен. На 29 май са получени 46 покани от извършителите. Срокът за доброволно изпълнение изтича на 12 юни включително. На 01 юни са получени 15 покани, срокът за доброволно изпълнение изтича на 15 юни. До 11 юни са получени още 27 покани. Срокът изтича на 25 юни.

Към 15 юни са връчени 88 покани, като срокът за доброволно изпълнение по 27 от тях все още не е изтекъл. Другите 36 покани все още не са връчени и за тях започва да тече 14-дневен срок за доброволно изпълнение от датата на връчването им.

На 1 юни бе извършена проверка в ромската махала, при която е установено, че не се извършва доброволно премахване. Проверяващите са отбелязали в протокола, че не е установено доброволно изпълнение на заповедите за премахване.

При неизпълнение на 16 юни ще бъдат отправени покани до фирми – изпълнители на принудително премахване. Действия по премахване могат да започнат на 29 юни, в случай, че бъде избран изпълнител на принудителното премахване.

Към този момент в Гърмен има премахнати само две бараки.

Неправителствени организации изтъкват социалния проблем на ромските махали, 90 на сто от които са построени незаконни. Те настояват да се даде възможност за узаконяване на част от жилищата.

За 18 юни гърменци готвят още един национален протест - този път той ще бъде организиран в София.

#Гърмен #незаконни постройки #Кремиковци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"