Може да получим от Брюксел 7,6 млрд. евро

Може да получим от Брюксел 7,6 млрд. евро
Крецу присъства на откриването на ремонтирания булевард "Тутракан" в Русе, което е реализиран по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Румъния. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За следващия програмен период България би могла да се възползва от обща сума в размер на 7,6 млрд. евро, заяви в Русе еврокомисарят по регионалната политика Корина Крецу.

"Областта, в която България и Румъния биха могли да засилят незабавно своето сътрудничество, е проектът за подобряване плаването по река Дунав", заяви Крецу, цитирана от БГНЕС.

Тя обясни, че с този проект ще допринесе за засилено сътрудничество и удобство както за стопанските субекти, така и за гражданите.

Корина Крецу припомни, че за следващия програмен период 2014- 2020 за проекти по трансгранично сътрудничество се предвиждат 250 млн.евро. "Първият прием за набиране на проектни предложения вече е обявен, така че от българските и румънските власти зависи да заявят своя интерес с проектни предложения в рамките на този бюджет за следващите седем години. Аз споделям тази цел и това желание за развитие на региона, така че да се преодолеят дефицитите, наследени от нашата история, и да вървим в посока на най-развитите региони в Европа", каза още еврокомисарят.

#Корина Крецу #Крецу

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"