„М-Тел“ с 6,6% спад в приходите и с 1,1% ръст на абонатите за тримесечието

„М-Тел“ с 6,6% спад в приходите и с 1,1% ръст на абонатите за тримесечието
A A+ A++ A

Ред е и на „М-Тел“ да обяви финансовите си резултати за тримесечието, като те са част от финансовия отчет на Telekom Austria Group. Групата отчита спад в приходите от 4,1% до 3,338.7 милиона евро спрямо 3,480.1 милиона евро за същия период на предходната година, като основното понижение е отбелязано в Австрия, България и Хърватия, а успешното представяне в Беларус е помрачено от обезценяването на местната валута. Частична компенсация на спада по отношение на групата носи ръстът на приходите от 23,2% в сегмента Допълнителни пазари, който включва Словения, Сърбия, Македония и Лихтенщайн.

По отношение на „М-Тел“, през третото тримесечие броят на клиентите на мобилни услуги на компанията се е повишил с над 55 хиляди, или 1,1%, до приблизително 5,3 милиона. Пазарният дял на компанията остава почти непроменен в сравнение с миналата година. За периода той е 48,4%, докато преди година е бил 50%. Абонатите на договор отбелязват ръст от почти 10% до 67,6% от общата клиентска база на компанията, или 3,576 милиона клиенти. Търсенето на мобилни решения за пренос на данни е довело и до ръст на абонатите на мобилен широколентов интернет с 81,6% до над 177 600 клиенти. Общият брой линии за фиксиран широколентов интернет е 109 500.

За първите девет месеца на годината приходите на „М-Тел“ отбелязват спад от 5,4% до 395,1 милиона евро. Компанията отдава това на засилената конкуренция, довела до спад в цените, неблагоприятното икономическо положение, намалило потреблението на услуги и регулирането на цените за взаимно свързване.

Сравнимите стойности на EBITDA (печалбата без приспаднати от нея лихви, данъци, обезценки и амортизации на активите) за първите девет месеца на 2011 г. спадат с 10,1% за година до 203,8 милиона евро заради изброените по-горе фактори, както и поради включените разходи за придобиването на двата фиксирани оптични оператора. Средният приход от абонат на мобилни услуги е 7 евро - спад с 14,1%, а средният приход от фиксирана линия е 14 евро.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"