Утре ще е още по-горещо от днес, във вторник - градушки

Утре ще е още по-горещо от днес, във вторник - градушки
Снимка: Даниел Димитров
A A+ A++ A

През следващото денонощие ще е още по-горещо от днес, максималните температури, с изключение на Черноморското крайбрежие,  ще са над 30°, стигайки на места до 37°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Ще има и временни увеличения на облачността, а през деня със силната термична конвекция

на изолирани места е по-вероятно да прегърми

тук-таме и краткотрайно ще превали. Вятърът ще е предимно слаб.

По Черноморието ще е слънчево и топло. Вятърът след обяд ще стане до умерен от югоизток. Максималните температури ще са 26°-30°. Температурата на морската вода ще е 22°-24°. Вълнението ще е около 2 бала, след обяд по южното крайбрежие до 3. В планините ще е топло.

По билата ще духа умерен западен вятър. Ще има временно увеличение на облачността, по-вероятно е да прегърми, тук-таме и краткотрайно ще превали. Дневна температура на 1200 м.н.в около 26°, на 2000 около 19°.

Жълт код за високи температури е обявен в 14 области

в страната за 15 юни.

Жълтият код е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Русе, Силистра, Габрово, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Хасково, Благоевград.

Очаква се дневните температури в по-голямата част от областите ще достигнат 35-37 градуса.

Във вторник атмосферата над страната ще се лабилизира

Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи и гръмотевични бури, в отделни райони с градушки. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад.

Температурите все още ще са високи, но ще започне захлаждане. В сряда и четвъртък също ще има валежи, временно интензивни, на места с гръмотевични бури. Вятърът ще се ориентира от североизток и понижението на температурите ще продължи.

#времето #Горещо #жълт код #градушки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »