САЩ планирали да подкрепят армията ни със 7,250 млн. долара

САЩ планирали да подкрепят армията ни със 7,250 млн. долара
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

САЩ са планирали да подкрепят българската армия през 2015 година със сумата от 7,250 милиона долара. 

Това става ясно от данните, публикувани в новия интерактивен портал ForeingAssistance.gov, който предоставя информация за финансовата помощ, която САЩ отпускат в подкрепа на развитието на над 100 държави в целия свят, предава "Фокус".

Парите за българската армия, които са планирани за тази година се отпускат от Държавния департамент на САЩ, става ясно от справката за страната ни.

Подкрепата за страната ни е мотивирана с кратък текст, в който се посочва, че България „активно участва в операциите на НАТО и Европейския съюз и е надежден съюзник на Съединените щати в регион от стратегическа важност за САЩ“.

Посочва се още, че „въпреки политическата нестабилност и намаляване на бюджета, Министерството на отбраната на България остава ангажирано с трансформацията на въоръжените си сили от статично фокусирани в способни да си сътрудничат с партньорите от НАТО и да се изправят пред предизвикателствата за сигурността през 21 век“.

Помощ получават всички държави от Балканския полуостров, без Косово.

Общата сума, която САЩ са планирали да инвестират през 2015 г. под формата на помощи за страните по света, възлиза на 35,4 млрд. долара, като 9 милиарда ще отидат подобряване на сигурността, а 8,7 милиарда – за медицински грижи.

 

 

#армия #САЩ #Подкрепа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници