Българските войници се обучават в Израел

Българските войници се обучават в Израел
Според Венцислав Лаков от „Атака“ България може да почерпи ноу-хау от Израел. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Парламентът ратифицира споразумението между министерствата на отбраната на България и Израел за сътрудничество във връзка с провеждане на военни тренировки и учения.

Това споразумение е необходимо, за да могат да се правят съвместни обучения на територията на съответната държава при строги правила и определен статут на въоръжените сили, каза министърът на отбраната Аню Ангелов, цитиран от БТА.

Споразумението ще позволи да се тренира личният състав на въоръжените сили както на България, така и на Израел при съвършено различни условия на местността, добави министърът.

По думите му споразумението няма да има финансови тежести по отношение на разходването на публични средства.

Според министъра се налага ратификация, защото с Израел не е сключен друг договор, определящ статута на въоръжените сили.

Народният представител от „Атака“ Венцислав Лаков каза, че партията му ще подкрепи законопроекта, защото армията на Израел е малка, но стегната и мобилна, каквато би трябвало да е и армията на България, но това не се получава, защото не се отделят достатъчно средства.

Според него България може да почерпи ноу-хау от Израел.

През януари 2010 г. премиерът Бойко Борисов беше на посещение в Израел, където разговаря със своя колега Бенямин Нетаняху.

Тогава Борисов отбеляза, че български министър-председател е за първи път от 18 години в страната. Той договори България да получи от Израел две от най-новите бронирани машини „Пустинни котки“.

#България #Израел #Аню Ангелов #министър на отбраната #Атака #Венцислав Лаков #премиер #Бойко Борисов #Бенямин Нетаняху

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"