Синдикатът на МВР и ръководството не се разбраха

Синдикатът на МВР и ръководството не се разбраха
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Не е постигнато съгласие по време на срещата на синдиката на МВР и вицепремиерите Румяна Бъчварова и Ивайло Калфин. Срещата беше за разногласията за пенсионната реформа.

"Исканията са същите. Аз твърдя, че не сме получили конкретни отговори, но може би Румяна Бъчварова ще каже нещо друго. Останахме на коренно различно виждане за това що е то социален диалог и има ли почва у нас. Разбирайте, не се разбрахме", каза председателят на УС на СФСМВР Валентин Попов.

Той заяви, че протестът на полицаите, насрочен за 18.00 часа остава в сила.

Относно казанаото от вицепремиера Румяна Бъчварова, че може би някой стои зад протестите им, Попов коментира: "Защо не каза кой е той. Питайте Бъчварова кой стои зад нас. Аз мога да ви отговоря само с едно изречение, ние сме провели протести, когато е имало за какво при всички правителства откакто нас ни има като синдикат. Кой е стоял зад нас през всичките тези години. Марсианците, американците, руснаците? Кой?", възмути се Попов.

"За искания за оставки засега в момента не мога да кажа нищо, твърде е възможно", обяви още председателят на УС на СФСМВР.

Вицепремиерът Румяна Бъчварова, заяви след срещата, че синдикатите са получили отговор на всички въпроси.

По думите и в хода на разговора от синдикатите не е имало ясно зададени въпроси, а по-скоро теми, по които са разговаряли. Министър Бъчварова посочи, че съвсем честно и открито са представили на синдикатите посоките, в които МВР работи и етапа, до който са стигнали в търсенето на решение по темите, които са формулирани като проблем. За пенсионната реформа, Бъчварова уточни, че защитава интереса на служителите в МВР.

#синдикат #МВР #ръководството #протест #пенсионна реформа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »