Отново нередности в ДАИ: Разбиха схема за купуване на шофьорски книжки

Отново нередности в ДАИ: Разбиха схема за купуване на шофьорски книжки
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

След като служител на ДАИ бе хванат да иска подкуп на турската граница, нередностите в Държавната автомобилна инспекция продължават. Схема за неправомерно взимане на изпитите за получаване на шофьорска книжка бе разбита, показа репортаж на Нова телевизия. Става въпрос за предаване на предварително попълнени листовки

До този момент са открити 35 листовки, които са били предварително попълнени, потвърди директорът на ДАИ Цветелин Цветанов. Той обясни, че са прегледани листовките за последната една година за цялата страна. В Кюстендил са открити 30 листовки, а в Стара Загора те са 5. Вече са уволнени петимата служители на ДАИ, за които е установено, че са извършили нарушения - трима от Кюстендил и двама от Стара Загора.

„Ще бъдем безкомпромисни", увери Цветанов.

От началото на годината изпитите на 217 души са били анулирани и са им били отнети свидетелствата. Цветанов потвърди, че има и регистрирани случаи, в които курсисти си разменят тестове.

Припомняме, преди месец автоинструкторите поискаха ревизия на изпита, за да се подобри безопасността на движението и обучението на младите шофьори.

От Асоциацията за квалификация на автомобилистите са започнали преглед на въпросите в изпитните листовки, тъй като поне 30 процента от въпросите в тестовете нямат никакво отношение към безопасността на движение.

#ДАИ #листовки #Цветелин Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"