Дянков отива при металурзите в Кърджали

Дянков отива при металурзите в Кърджали
Протестите на металурзите продължават вече повече от месец. Снимка: Дарик
A A+ A++ A

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков ще пристигне в петък в Кърджали, за да се срещне с протестиращите работници от Оловно-цинковия комбинат (ОЦК), които с месеци не са получавали заплати.

Областният управител на Кърджали Иванка Таушанова съобщи пред металурзите, че днес в Кърджали ще пристигне вицепремиерът Симеон Дянков, и покани работниците да се срещнат с него, предаде Дарик радио.

Цитирайки думите на премиера и вицепремиера, тя за пореден път изрази увереност пред работниците, че проблемът със заплатите им ще бъде разрешен в скоро време.

Протестиращите металурзи, подкрепени от учители, миньори, граждани на Кърджали, блокираха за половин час в четвъртък най-оживеното кръстовище в Кърджали – това на автогарата.

В подкрепа на металурзите се изказаха освен представители на двата синдиката – КНСБ и КТ „Подкрепа“, но и Иванка Таушанова и кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис.

„Готов съм на всякакви законови действия, за да ви бъда полезен“, заяви градоначалникът.

„Призоваваме правителството и всички контролни органи да упражнят своите правомощия и екипът на г-н Захариев да бъде отстранен от ОЦК, което искат и металурзите. Екипът доказа, че не може да управлява, но доказа и че може да трупа задължения, без да са предвидени пари за заплати и осигуровки“, каза вицепрезидентът на КНСБ Валентин Никифоров.

Работниците в комбината отново заплашиха, че ако до края на седмицата не им бъдат изплатени трудовите възнаграждения, които не са получавали от октомври м.г., в  понеделник или вторник преместват протеста в София, включително и пред сградата на „Интертръст Холдинг“ – собственик на комбината.

Ако проблемът с казуса „неизплатени заплати“ продължава и след протеста в столицата, то следващата стъпка на металурзите е блокиране на най-близкия до Кърджали граничен пункт „Капитан Андреево“, категорични са протестиращите.

#Капитан Андреево #София #Валентин Никифоров #КТ „Подкрепа” #КНСБ #синдикат #металурзи #областен управител #Иванка Таушанова #кмет #Хасан Азис #премиер #Кърджали #Оловно-цинковия комбинат #ОЦК #Министър на финансите #вицепремиер #Симеон Дянков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници