Павлова: Откъдето и да се тръгне, се строи

Павлова: Откъдето и да се тръгне, се строи
Според министъра скъсяването на срокове по никакъв начин не може да действа на качеството. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В момента, откъдето и да се тръгне, се строи, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Според нея скъсяването на срокове по никакъв начин не може да действа на качеството.

„Най-важното, което се случи за Сандански и региона, е, че дадохме старт на ЛОТ 4 на магистрала „Струма“ – от Сандански до Кулата. Три от четирите лота на магистралата вече са в ход“, похвали се тя пред ТВ7 в петък.

Павлова обясни, че ЛОТ 1 се строи, а търгът за втория също е в ход. По думите й с археолозите по трасето се работи в синхрон. Те поетапно освобождават терена и всъщност строителят вече може да започне работа, каза още тя. Очаква се до юни археолозите да приключат работата си.

„Има напредък по софийския Околовръстен път и пътен възел „Яна“. Започва строителството на участъка на Околовръстното при магистрала „Люлин“, както и на София – Калотина и на северния скоростен път. Довършва се магистрала „Тракия“, довършва се „Марица“, обясни министърът.

За „Тракия“ Павлова каза, че изпълнителят е поел ангажимент да я довърши предсрочно, но това няма да се отрази на качеството, защото „ще ги следим изключително строго“.

Следващата седмица Павлова ще направи инспекция, за да е сигурно, че като се строи предсрочно, няма да е некачествено. Оптимистичният вариант за ЛОТ 2 и ЛОТ 3 на „Тракия“ е 1 юли.

„Друг важен проект е четирилентовият път между Бургас и Слънчев бряг, за който сега започват тръжни процедури. Това лято ще е готов и пътният възел Бургас – Меден рудник, добави министърът.

#Лиляна Павлова #министър на регионалното развитие и благоустройството #магистрала #Струма #Тракия #ЛОТ 4 #Сандански #Кулата #ЛОТ 1 #Околовръстен път #Люлин #София #Калотина #Марица #ЛОТ 2 #ЛОТ 3 #Бургас #Слънчев бряг #Меден Рудник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"