Сидеров видя политическа поръчка в делото за хулиганство срещу него

Сидеров видя политическа поръчка в делото за хулиганство срещу него
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

След цял ден прекъсвания и нападки по адрес на съда и прокуратурата, съдия Мариета Райкова от Наказателното отделение на СГС прекъсна заседанието по делото срещу лидера на „Атака” Волен Сидеров. Той е обвинен за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда по време и след полет от София за Варна в началото на м.г., съобщава Би Ти Ви.

Днес националистът за първи път се яви лично, макар че не е длъжен. Политикът няколко пъти посочи, че делото срещу него е политическа поръчка заради предстоящите избори.

Той се обърна към основния свидетел Димитър Бахнев с думите: „Кой ви поръча това? Цялата работа е една политическа поръчка срещу мен. Бахнев е привърженик на определена политическа сила – във Фейсбук го има! Това е поръчка на френското и американското посолство”.

Сидеров прекъсваше прокурорите и определяше въпросите им като недопустими. Съдия Райкова поиска адвокатите на националиста да му обяснят реда в залата, за да не се стигне до санкции.

С днешното си явяване пред съда Волен Сидеров обясни желанието си да види в очи хората, които твърдели, че тогава е хулиганствал в самолета, а после на летището, както и че е ударил по лицето полицай. Той обясни, че това нямало как да стане, тъй като полицаят бил висок и тежал над 130 килограма. 

Лидерът на „Атака” се раздели с имунитета си, след като по време на полета на 6 януари 2014 г. избухна конфликт между него и френска гражданка, която се оказа част от дипломатическата мисия на страната. На земята той се сдърпа с друг пътник и удари полицай.

 

#Волен Сидеров #дело #поръчка #хулиганство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"