Георги Кадиев: БСП действат на принципа "Кучета и котки може. Прасета-не може"

Георги Кадиев: БСП действат на принципа "Кучета и котки може. Прасета-не може"
Георги Кадиев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Слушах колегата Красимир Янков сутринта по бТВ. Това беше еманация на двойния аршин в БСП, за който говоря.

На 14.02.2014 в парламента се гласува закон на ДПС с текстове за агигация на чужд език, сходни с моите. Трима души от БСП са за: Михаил Миков, Филип Попов и Красимир Янков.

Янков не е прав, че не е обсъждано в група. Имаше изрично решение да не се подкрепя. Мисля, че Татяна Буруджиева като депутат от Разград го поиска.

Янков не е прав да оправдава тогавашните си действия с гласуване "по съвест", а сега да се крие зад партийно решение. Истината е по-тривиална. Той очакваше подкрепа от ДПС в едни текстове от Изборния кодекс, засягащи разпределение на мандати в МИР-Варна. И подкрепи ДПС в други текстове. В интерес на истината, помоли ме и аз също го подкрепих за област Варна. Няма ненаказано добро.

Неприятно е, че Миков, Янков и Филип Попов скриха този свой вот от парламентарната група сега. Според мен са в конфликт на интереси и не трябваше да гласуват. Не може в един процес съдията в да е извършил същото престъпление като подсъдимия, нали?

Мисля, че ако групата знаеше този факт, резултатът от гласуването щеше да е друг. Най-вероятно изобщо нямаше да има гласуване.

Ами ако ме бяха изключили с един глас, и този глас е на Янков?

Никой не обича двойния аршин. Когато го предлага ДПС, може. Когато го предлагам аз, не може. (Все се сещам за онази фраза "Кучета и котки може. Прасета- не може")

И ако вчера се случи нещо положително, то е, че създадохме стандарт на поведение. Съгрешиш ли- минаваш през решение на групата. Без значение Миков ли си, Кадиев ли си, куче ли си, прасе ли си.

За съжаление, имам усещането, че разделението продължава. Готви се някакъв "пленум на истината", ще хвърчат някакви глави. Ще се делим на арийци и нечистокръвни. Таско ще обяснява защо няма да седи до мен.

Ако мога да си позволя един съвет към ръководството:

Ваше задължение е да успокоите топката. Никого няма да уплашите. Това води само до вреди. Поговорете с всеки, да търсим общото поне до изборите.

То е ясно, че сме в една лодка. Какви истини точно сега, какви саморазправи?
Ще цитирам Томас Джеферсън:

АКО НЕ СЕ ДЪРЖИМ ЗАЕДНО, ЩЕ НИ ИЗБЕСЯТ ПООТДЕЛНО.
Така стоят нещата, според мен.

Коментарът на депутата от БСП Георги Кадиев е публикуван на страницата му във Фейсбук. 

#Георги Кадиев #Кадиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"