Патриотите избраха наследник на Вазов за кандидат-шеф на БНБ

Патриотите избраха наследник на Вазов за кандидат-шеф на БНБ
Валери Симеонов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Патриотите издигнаха своя кандидатура за шефското кресло на Българската народна банка. Наследникът на Вазовата фамилия - Григорий Вазов, е изборът на Патриотичния фронт.

„Човек с безспорен авторитет и опит. Той е най-подходящият кандидат", заяви на брифинг в парламента съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов. Той посочи, че патриотите се включват в битката за управител на БНБ, за да има възможност за избор.

Вазов е завършил финанси в Свищов, доктор по финанси, бивш зам.-министър на икономиката и търговията в три поредни правителства през 90-те години, член на Международната банка за икономическо сътрудничество, основател на консултантска фирма, преподавател и зам.-ректор на УНСС, а днес и основател и президент на Висшето училище по застраховане и финанси.

„Концепцията за управление на една банка не се развива и представя за няколко минути", отсече самият Вазов на въпрос как би управлявал БНБ, ако застане начело й.

Припомняме, че лично Менда Стоянова представи от името на ГЕРБ в парламента кандидатурата на Димитър Радев за бъдещ гуверньор на Българската народна банка. Във вторник партията на Меглена Кунева "Движение България на гражданите" взе решение да предложи кандидатурата на финансиста Бисер Манолов за управител на БНБ.

Ако сегашният гуверньор Иван Искров не подаде оставка, мандатът му изтича през октомври.

#Валери Симеонов #Патриотичен фронт #БНБ #Григорий Вазов #ГЕРБ #Иван Искров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"