ЕНП се оправдава от твърдения на Радан Кънев

ЕНП се оправдава от твърдения на Радан Кънев
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Не са верни твърденията на председателя на ДСБ Радан Кънев, че Европейската народна партия е настоявала за включване на ДПС в правителството. Това става ясно от изявление на председателя на ЕНП Жозеф Дол.

"Решението да се подкрепи формирането на стабилното коалиционно правителство, съставено от партии, членуващи в ЕНП, беше в интерес на българските граждани и винаги е било сред моите чисти и най-висши приоритети" - коментира Жозеф Дол.

"Последните твърдения, направени от лидера на ДСБ Радан Кънев, че ЕНП е настоявала за включването на либералното Движение за права и свободи, са неверни и подвеждащи" - казва още председателят на ЕНП.

ЕНП отхвърля подобни твърдения и призовава за политическа коректност и въздържане от използването на заблуждаващи прийоми.

„България измина дълъг път, докато не беше формирано коалиционно правителство, водено от министър-председателя Бойко Борисов, между ГЕРБ и Реформаторския блок, което пое властта през ноември 2014 г. Политически съюз между партията член на ЕНП ГЕРБ и Реформаторския блок - коалиция от партии, сред които по това време СДС и ДСБ са членки на ЕНП, бе приветстван и подкрепен след парламентарните избори от президента на Европейската народна партия Жозеф Дол" - напомнят от ЕНП в изявление до медиите.

„Нещо повече, с цел да се подпомогне и засили сътрудничеството между членуващите в ЕНП български партии, ЕНП, с препоръката на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и на останалите български партии, членуващи в ЕНП, партията на Меглена Кунева - "Движение България на гражданите" (ДБГ), получи пълноправно членство в ЕНП по време на Политическата асамблея в Осло миналата седмица. ДБГ стана третата партия от РБ, която е част от ЕНП" - посочват още от Европейската народна партия.

 

#ЕНП #Жозеф Дол #Радан Кънев #ГЕРБ #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"