Биг Брадър на пътя: Шофьори с камери ще следят за нарушители

Биг Брадър на пътя: Шофьори с камери ще следят за нарушители
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Биг Брадър се мести на пътя. Стотици шофьори ще се включват в битката с нарушителите. Това ще стане възможно, след като колите им бъдат оборудвани с безплатни камери, с които ще помагат на катаджиите.

Всеки вече ще може да заснеме нарушенията, на които става свидетел. Контролът ще се извършва с устройства, наречени видеорегистратори, с които ще снимаме всичко, което се случва пред автомобила ни в движение.

Шофьорите, включили се в 3-месечната акция, ще разполагат с устройствата за седмица. А клиповете с джигитите ще изпращаме до Пътна полиция, за да санкционират нарушителите.

„Ние като граждани трябва да помогнем на самите органи на полицията за разкриване на нарушителите”, заяви експертът по пътна безопасност Любка Маринова в ефира на Нова телевизия.

Заснетото нарушение можем да качим във Фейсбук страницата „Шофирай с камера”. Оттам сигналите потеглят към пътните полицаи. Но при едно условие. Хората трябва да заявят самото нарушение и да оставят данни, с които полицията може да се свържем с тях за уточняващи въпроси или в последствие, ако се наложи да се явят като свидетели и очевидци.

Освен да съобщим за нарушение, можем да се спасим и от неприятна ситуация на пътя, в която самите ние участваме.
В Русия например шофьорите масово снимат от години, а видеата се използват и от застрахователите.

#шофьори #камери #Пътна полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници