200 000 лв. са задигнатите пари от банката в Студентски град

200 000 лв. са задигнатите пари от банката в Студентски град
Клонът на банката се намира на оживената от търговски обекти улица „Акад. Борис Стефанов“ в Студентски град. Снимка: Livenews.bg
A A+ A++ A

Около 200 000 лева е задигнатата сума при обира на клон на Обединена българска банка в Студентски град, за който Novinite.bg съобщи в четвъртък сутринта.

По неофициална информация двамата маскирани и въоръжени мъже са изнесли от финансовата институция около 200 000 лв. Според показанията на служителите на банковия клон крадците са действали светкавично, предаде Дарик радио.

По-късно очевидци разказали пред разследващите как бързайки да се оттеглят, бандитите изтървали част от откраднатите пари в движение.

Клонът на банката се намира на оживената от търговски обекти улица „Акад. Борис Стефанов“ в Студентски град.

Малко преди 9.30 часа двама въоръжени мъже, облечени с тъмни работни гащеризони и мото каски на главите, със спуснати визьори, нахлули в банката пред очите на охранителя и четирите служителки, обясни инспектор Илко Илиев, началник на сектор „Грабежи“ към столичната полиция.

„Елиминират охраната, казват му да легне по очи, удрят го един път, след това неутрализират и другите четири служителки. Единият прескача зад барплота, където е касата. Казва на касиерката да даде всички пари. Започва да ги товари в черен плик и след това и двамата се оттеглят пеша. Има свидетели, които по-късно по маршрута на оттегляне виждат, че са с мотор. По думите на други свидетели, крадците са разсипали част от парите“, обясни Илиев.

Пред Дарик няколко служителки от търговски обекти в района разказаха, че от началото на годината в непосредствена близост до банката са извършени и други грабежи.

„Точно в същата редица се извършват доста обири. Когато банката отключва, почти никой от магазините не работи. Никой няма да тръгне в 09.00 часа да си купува дрехи. Районът точно тогава е изключително пуст“, коментираха те.

Според разкази на свидетели обирът е бил добре планиран, във възможно най-спокойното за района време. Освен това обирджиите влезли в банката минути след като инкасо автомобил заредил парите в трезора.

Няма пострадали служители на банката по време на обира. Въпреки голямата сума пари, която е била открадната, от ОББ са категорични, че финансови щети за техните клиенти няма да има.

#обир #ОББ #полиция #Илко Илиев #обир #Студентски град #Обединена българска банка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"