Лидерите на Г7 потвърждават единството си пред тероризма

Лидерите на Г7 потвърждават единството си  пред тероризма
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерите на страните от Г7 ще потвърдят в понеделник в Германия своето единство пред тероризма и огнищата на международните кризи, предаде АФП.

Срещата на върха на седемте икономически сили трябва да посвети голяма част от последния си ден на дискусии за борбата срещу тероризма и помощта за развитие с шестима държавни и правителствени лидери от Близкия изток и Африка.

Германският канцлер Ангела Меркел призова лидерите да отправят "единен сигнал", че санкциите срещу Москва могат да бъдат отменени, само ако бъде изпълнено договореното през февруари мирно споразумение за Източна Украйна.

"Тръгвам от принципа, че ще изпратим общ сигнал" по този въпрос, обяви Меркел.

В първия ден от срещата, организирана в Баварските Алпи, президентът на САЩ Барак Обама и Ангела Меркел се съгласиха, че санкциите следва да останат в сила докато Русия "уважи украинския суверенитет".

Белият дом подчерта пълното си съгласие с Берлин по това, че продължителността на санкциите следва да бъде ясно обвързана с пълното прилагане, от страна на Русия, на споразуменията от Минск, договорени през февруари от Меркел и френския президент Франсоа Оланд.

#лидери #Г7 #среща #Ангела Меркел #Барак Обама

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"