Нов евтин тест открива всички вируси в тялото

Нов евтин тест открива всички вируси в тялото
A A+ A++ A

Нов и евтин тест прави възможно да се идентифицират всички минали и настоящи вирусни инфекции на човек, като просто се анализира една капка кръв.

"Методът, наречен VirScan, осигурява алтернатива на вземане на кръвна проба за вирус в даден момент", заявиха изследователи.

Подходът, разработен от учени от Медицинския институт Хауърд Хюз, ще помага на здравните специалисти да идентифицират множество фактори, които биха могли да повлияят върху здравето на човека, а не само един вирус.

Той също ще помага на изследователите да анализират вируси в по-голяма популация само с една кръвна проба. Изследователите вече са използвали VirScan за анализ на кръвта на 569 души в Съединените щати, Южна Африка, Тайланд и Перу. Тестът работи чрез търсене за антитела към някой от 206-е видове вируси, известни в човешкия организъм.

Дори и след като имунната система на организма изхвърли вируса, той продължава да произвежда антитела в продължение на години. Изследователите тествали метода с кръв от пациенти, които имат специфични вируси като ХИВ и хепатит C.

#здраве #здравеопазване #тест #кръв #вируси #хепатит С #ХИВ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"