Председателят на лекарската колегия в Ловеч хвърли оставка

Председателят на лекарската колегия в Ловеч хвърли оставка
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на лекарска колегия в Ловеч е хвърлил оставка. Причината за освобождаването на поста е случаят с детето, което почина в Плевен малко след раждането си в Тетевенската болница.

Това съобщи пред БНР самият д-р Радослав Иванов. Причината за оставката му е решението на етичната комисия към колегията, че водилата раждането д-р Нина Байчева е действала професионално.

"Като председател поне аз трябва да поема отговорност и подавам молбата си за оставка. След като никой друг не я поема, аз искам да я поема, тъй като смятам, мое лично убеждение е, че има нарушения и тези взаимоотношения, които демонстрира докторката, която е водила раждането, противоречат на доста точки от Кодекса по професионална етика и би трябвало да има и наказания", подчертава Иванов.

След излъчването на репортаж, в който родилката Наташа Габровска обвини шефката на родилното отделение д-р Байчева, че е предизвикала смъртта на детето ѝ, лекарката и колегата й напуснаха. Липсата на специалисти наложи временното затваряне на отделението, като здравният министър Петър Москов разпореди лекари от Ловеч да поемат пациентите от Тетевен.

В доклада на агенция "Медицински одит", оповестен тази седмица, бяха установени нарушения и пропуски при воденето на раждането в Тетевен.

#болница #Тетевен #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"