ДПС обяви референдума за противоконституционен

ДПС обяви референдума за противоконституционен
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Няма да подкрепим референдума. Смятаме, че е противоконституционен въпросът за задължително гласуване, както и въпросът за мажоритарното избиране на депутати. Това каза депутатът от ДПС Четин Казака в сутрешния блок на бТВ в петък. Казак се включи в дискусия за референдума заедно с Димитър Лазаров от ГЕРБ и Филип Попов от БСП.

"Насила да принуждава гражданите решават дали да има задължително гласуване. Ние сме в опозиция на това правителство, което се подкрепя от националисти фашисти. Губи се някак ориентация кой носи отговорността за дадено решение в държавата", допълни Казак.

От своя страна Филип Попов от БСП заяви, че партията винаги е подкрепяла референдума. „Ние ще подкрепим въпросите и принципно провеждането на референдум, но все пак въпросите трябва да са поизчистят и да ги разрешим. Но ние ще го подкрепим”, категоричен е Попов.

"Ще го подкрепи разбира се, но искаме въпросите да са зададени така, че да се изисква отговор с „да” или „не”, коментира Димитър Лазаров от ГЕРБ.

"В крайна сметка това е право на всеки гражданин. Да се вдигне избирателната активност според мен. Подозренията на господин Първанов не са верни, че имаме договорка с ДПС. Ние участвахме в подписка за събиране на референдум предишния път. Това обвинение звучи несериозно", обясни още депутатът от ГЕРБ.

#референдум #ГЕРБ #БСП #ДПС #Четин Казак #Филип Попов #Димитър Лазаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници