Заснеха как инспектор на ДАИ иска подкуп, последва неговото уволенение (ВИДЕО)

Заснеха как инспектор на ДАИ иска подкуп, последва неговото уволенение (ВИДЕО)
Снимка: youtube.com
A A+ A++ A

Отново корупция на пътя. Инспектор от "Автомобилна администрация" Хасково иска рушвет от турски тираджия на граничен пункт "Капитан Андреево".

Камерата на тира е запечатала ситуацията, а шофьорът разпространи кадрите в социалните мрежи. Уличеният инспектор е уволнен.

На 31 май около граничен пункт "Капитан Андреево" инспектор от "Автомобилна администрация" спира турски ТИР за рутинна проверка и недвусмислено му иска подкуп.

Шофьорът обяснява, че няма евро в наличност. Инспекторът обаче е настоятелен. От записа не става ясно с колко пари си е тръгнал в крайна сметка.

Петър Василев работи в "Автомобилна администрация" Хасково от септември миналата година. В края на май по пътя за границата с Турция са правени засилени проверки за нерегламентирани товарни превози. Василев е участвал в акции три пъти седмично. Жалби срещу него не са подавани.

В сряда директорът на ДАИ е привикал шестима служители на инспекцията. Издал е заповед за преместване на петима души в други отдели. Преди да бъде уволнен, Петър Василев е преместен в Стара Загора. Според него случаят е "долна инсинуация".

От близо месец в "Автомобилна администрация" се разработва план за превенция срещу корупцията, съобщават още от транспортното министерство. След този случай министърът на транспорта Ивайло Московски разпоредил работата по плана да се ускори и да му бъде предоставен до края на другата седмица.

#инспектор #ДАИ #подкуп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »