Решено: След скандала Тетевен остана без АГ отделение

Решено: След скандала Тетевен остана без АГ отделение
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Тетевен остана без АГ отделение. След скандала с родилката Наташа Габровска, напуснаха няколко специалисти, което наложи временното затваряне на отделението. Пациентките от общината ще могат да се лекуват в многопрофилната болница в Ловеч.

Здравното министерство обаче понижи нивото на компетентност и на клиниката по неонатология там. Оказва се, че голяма част от жените в Тетевен предпочитат да родят в Плевен или в Троян.

След като обаче отделението по неонатология в Ловеч беше понижено на най-ниското първо ниво на компетентност, клиниката няма да може да приема недоносени бебета под 1,5 кг.

„Много се разстроихме от факта, че бяхме обявени за некомпетентни, че не сме в състояние да лекуваме тези деца. Не се казва, че основният проблем е недостигът на лекари”, обясни д-р Станчева.

Годишно отделението по неонатология приема между 50 и 60 недоносени бебета от цялата област.

След излъчването на репортаж, в който родилката Наташа Габровска обвини шефката на родилното отделение д-р Байчева, че е предизвикала смъртта на детето ѝ, лекарката и колегата й напуснаха. Липсата на специалисти наложи временното затваряне на отделението, като здравният министър Петър Москов разпореди лекари от Ловеч да поемат пациентите от Тетевен.

#Тетевен #болница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »