Разследваме чужди военни за престъпления у нас

Разследваме чужди военни за престъпления у нас
Сотир Цацаров Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

След последните промени в НПК военните съд и прокуратура ще разследват и съдят всички военнослужещи за извършени престъпления у нас - наши и участници в чужди военни мисии. Това заяви вчера пред ВСС главният прокурор Сотир Цацаров, който обясни, че очаква само поправките да бъдат обнародвани в „Държавен вестник“, съобщи вестник "Монитор".

Цацаров се обяви против съкращаването на военни съдилища и прокуратури, обяснявайки, че с промените в НПК бе разширена тяхната компетентност. Досега магистратите с пагони разследваха и съдеха само български военни.

До 2014 г. военните съдилища и прокуратури бяха пет. ВСС обаче закри тези във Варна и Плевен и сега функционират три – в София, Пловдив и Сливен. Кадровиците на Темида отложиха в сряда закриването на структурите в Пловдив и Сливен и решиха да продължи наблюдението на натовареността на военните магистрати

По предложение на Цацаров беше прието реформата във военното правораздаване да бъде само заедно с реформата на всички органи на съдебната власт.

#престъпления #Сотир Цацаров #Цацаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници