Виктор Орбан: Бежанците са заплаха за европейската цивилизация

Виктор Орбан: Бежанците са заплаха за европейската цивилизация
Виктор Орбан Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Масовата миграция към Европа заплашва европейската цивилизация, заяви унгарският премиер Виктор Орбан.

“В света има масова миграция и тя може да промени лицето на европейската цивилизация. Ако това стане, то ще е необратимо. При една мултикултурна Европа няма да има връщане назад нито към християнска Европа, нито към света на националните култури. Ако направим грешка днес, това ще е завинаги”, обяви Орбан на конференция за делото на бившия германски канцлер Хелмут Кол.

Повод за коментара е настояването н Европейската комисия страните да приемат бежанци на квотен принцип.  Орбан определи това настояване е абсурдно.

В началото на май Орбан заяви, че Унгария се нуждае от законодателство, за да се предпази от вълната от имигранти от бедните страни, дори ако това би противоречало на съществуващите правила на Европейския съюз. Според него, Брюксел трябва да позволи на страните членки на ЕС да определят свои собствени правила относно имигрантите.

„Ние не искаме да виждаме имигранти в Унгария. Ако други членки на ЕС искат да приемат имигранти, те могат да го направят. Но след това те не трябва да ги изпращат обратно тук, или през нас към други страни", категоричен бе Виктор Орбан.

Унгарският премиер не веднъж е подчертавал, че ще води тежка битка, за да спре наплива на мигранти към страната си.

#Унгария #мигранти #Виктор Орбан #Орбан #Европейската комисия #ЕК #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"