Русия обяви свидетеля си за свалянето на пътническия "Боинг" над Донбас

Русия обяви свидетеля си за свалянето на пътническия "Боинг" над Донбас
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Следственият комитет на Русия обяви името на главния свидетел за инцидента със свалянето на пътническия "Боинг" над Донбас на 17 юли 2014 година.

"Това е бившият механик от украинските ВВС Евгений Агапов", разкри представителят на комитета Владимир Маркин. Той напомни, че Агапов е дал своите показания, след като е влязъл на руска територия и е изразил желание да сътрудничи с руското следствие. Руската държава му е осигурила защита.

Владимир Маркин уточни, че Русия е решила да разкрие свидетеля заради многобройните съмнения от страна на различни лица и медии относно неговото съществуване.

Агапов е бил механик на първа ескадрила от бригада на тактическата авиация на Украйна (поделение №А4465). Той свидетелства, че на 17 юли въоръженият с ракети самолет на ескадрилата е излетял за изпълнение на бойна задача, пилотиран от капитан Волошин. Самолетът се върнал без ракетите.

Самият Волошин обяснил на колегите си, че е стрелял по самолет, който се озовал не на точното място и в правилното време. По-късно същия ден свидетелят научил, че е бил свален пътническия "Боинг" на малайзийската компания, посочи Маркин.

#Русия #свидетел #Боинг #Донбас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"