Бездомните кучета в София с 95% по-малко до 2016 г.

Бездомните кучета в София с 95% по-малко до 2016 г.
Кметът отново отбеляза, че екипи на „Екоравновесие“ продължават работата си в „Малинова долина“, където глутница кучета нахапа възрастен мъж. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви категорично, че до 2016 година популацията на бездомните кучета в столицата ще бъде намалена с 95%.

„Срокът за намаляване на популацията на бездомните кучета с 95% до 2016 година е реалистичен“, каза тя, като допълни, че е разпоредила масови проверки за регистрацията на домашни животни, предаде bTV.

Кметът отново отбеляза, че екипи на „Екоравновесие“ продължават работата си в „Малинова долина“, където миналата седмица възрастен мъж беше нападнат от глутница кучета. За момента 14 от тях са заловени и се намират в приюта в Сеславци.

„Правим всичко, което е написано в закона. Предписанието е ясно – кучетата трябва да бъдат заловени и приспани“, посочи тя.

Членове на Столичния общински съвет от „Синята коалиция“ внесоха декларация за вземане на спешни мерки за решаване на проблема с безстопанствените кучета.

Петър Москов посочи, че това не е политически акт, а е загриженост и необходимост от предприемане на спешни мерки и действия за решаване на този санитарен и екологичен проблем.

Фандъкова съобщи още, че планираната за четвъртък Кръгла маса за бездомните кучета от Министерство на земеделието и храните няма да се състои, тъй като министърът бил възпрепятстван да присъства.

За пореден път столичният кмет настоя за промени в наредбата, които да облекчат условията за строителство на приюти.

„Не можем да дадем толкова милиони, за да осигурим луксозни условия за безстопанствените и опасни кучета“, категорична е Фандъкова.

Тя допълни, че се реагира на всеки сигнал за агресивни кучета, които се прибират от „Екоравновесие“.

#Йорданка Фандъкова #София #кучета #кмет #Екоравновесие #Малинова долина #Сеславци #Столичния общински съвет #Синята коалиция #Петър Москов #Министерство на земеделието и храните

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »