Борисов заръча в бъдещия музей в Казанлък да има кът за розата на БСП

Борисов заръча в бъдещия музей в Казанлък да има кът за розата на БСП
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов заръча в бъдещия Музей на розата в Казанлък да бъде отделен специален кът за цветето на БСП. Министър-председателят е поискал и да бъдат направени изследвания какъв сорт точно е розата.

Тази година в Казанлък ще "изгрее" нова сграда, където са се помещават експонатите от Музея на розата. Това стана ясно, след като правителството отпусна 500 хил. лв. на общината за него.

В момента музеят на розата се помещавал в мазе, разказала пред министрите на заседанието на министерския съвет кметицата на Казанлък Галина Стоянова.

"Новата сграда да е на централно място, да е светла и приветлива", заръчал премиерът  Борисов на кметицата. Освен това в музея трябвало да бъде създаден и кът за розата на БСП, както и да бъдат направени изследвания какъв сорт точно е тя, заръчал още министър-председателят, допълва в. "24 часа".

Музейната експозиция в Казанлък трябвало да проследява над 300-годишната история на казанлъшката роза и на производството на розово масло. Ще бъдат показани и оригинални казани за производство на розово масло и цели розоварни, обясниха от правителствената информационна служба.

#Бойко Борисов #роза #БСП #музей #Казанлък

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"