Остава версията за сбиване между футболни фенове за убийството на 16-годишния

Остава версията за сбиване между футболни фенове за убийството на 16-годишния
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Остава версията за сбиване между футболни фенове за убийството в Борисовата градина, каза вътрешният министър Румяна Бъчварова по повод убийството на 16-годишното момче в парка. Вчера (2 юни) младежът бе намерен намушкан и безжизнен на пейка от хора, излезли на разходка.

„Активно се работи с материалите с видео материалите“, посочи още Бъчварова. Разпитват близки на убития.

„Отпадна версията за любовни взаимоотношения. Остава версията за сбиване между привърженици на отделни футболни клубове. Увериха ме, че можем да установим контакт с лицата, с които е било момчето последно", уточни Бъчварова.

В същото време стана ясно, че психолог ще работи със съучениците на убитото момче. Специалист от екипа за кризисна интервенция на Държавната агенция за закрила на детето ще се срещне с децата. Починалият е бил ученик в 9 "Б" клас на Търговско-банковата гимназия.  Целта на разговорите е да бъде оказана психологическа подкрепа на учениците.

Бъчварова коментира и ситуацията в Гърмен. „Това, което ми направи впечатление в Гърмен е, че първопричната дава възможност да се наслагват други проблеми - да се политизира, да има директни провокации“, посочи тя.
По думите й много внимателно трябва да се разсъждава по този случай.

„МВР действа постфактум и затова поисках две персонални проверки. След този случай, това което може да направи МВР се прави на 100%. Засилено присъствие веднага след инцидента, има с предупредителни протоколи, присъствие и охрана. Другото, което направих като вицепремиер вече е, че се опитах да установя някаква форма на диалог. Това е посоката, в която трябва да се работи основно. Не можем да приложим репресивни мерки само защото едните не харесват другите“, смята още вицепремиерът.

Според нея  проблемът идва от тези, които наскоро са дошли в тази махала. Самите жители на кв. "Кремиковици" са били предупредили незаконно пребиваващите.

"По линия на възможностите за полицейски мерки, дадох указания да се разработят типови бланки за жалби, защото хората не са достатъчно грамотни. Когато се установи липса на имущество, да се подават такива жалби и да се установи картината. Оказа се, че няма нито един неизряден платец в махалата", допълни Бъчварова. Тя посочи още, че са взели решение да възстановят Съвета за предотвратяване на конвенционалната престъпност.

#Румяна Бъчварова #убийство #Гърмен #Борисова градина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"