Борисов: С нищо не сме предизвикали Русия

Борисов: С нищо не сме предизвикали Русия
Бойко Борисов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Все още нямаме официално съобщение, че проектът "Южен поток" е прекратен, а хората в Бургас всеки ден наблюдават, как се теглят тръби и морската част се строи, заяви премиерът Бойко Борисов в Народното събрание по време на блицконтрола.

"Санкциите и контрасанкциите удрят и двете страни. Спазването на Минското споразумение е задължително. Не случайно Меркел, Оланд ежедневно казват, че спазването ще доведе до падане на санкциите. Изисква се волята и на двете страни. Ние не сме предизвикали с нищо руската страна в нашите действия", каза Борисов.

Премиерът подчерта, че ще участваме на всички форуми, на които сме поканени. Министърът на енергетиката Теменужка Петкова и на финансите Владислав Горанов ще присъстват на енергиен форум в Санкт Петербург през този месец. Борисов бе категоричен, че не сме спрели комуникацията, нито нормалните отношения, които имаме с Русия, защото това е правилната политика.

"Нека си гледаме българския интерес, а той е 5-и и 6-и блок на АЕЦ "Козлодуй" да им се продължи животът. За щастие за момента, със съдействието на руската страна, всичко върви по план. Дай Боже санкциите в края на тази година да изиграят своята роля, да паднат и да се възстановят добрите отношения", каза Борисов.

#Бойко Борисов #Борисов #Южен поток #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"