Стоянка Мутафова е първият български актьор с награда от фондация „Лейди Даяна”

Стоянка Мутафова е първият български актьор с награда от фондация „Лейди Даяна”
A A+ A++ A

Стоянка Мутафова е първият български актьор, който ще получи почетна грамота „Принос в културата и обогатяването на световното театрално изкуство като негов доайен” от международна фондация „Лейди Даяна”.

Подобна чест е оказвана на имена като Шон Конъри, Питър О'Тул, Лин Редгрейв. 

Награждаването на голямата българска актриса ще бъде на 7 юни в Сатиричния театър "Алеко Константинов" след спектакъла „Златният телец".

Международна фондация „Лейди Даяна” е учредена през 1997 г. в Лондон. Тя е призната от кралицата на Великобритания и кралското семейство. По време на учредяването й присъстват посланиците на 19 страни, сред които: САЩ, Канада, Куба, Аржентина, Австралия, Катар, Египет, Индия, България, Босна и Херцеговина и др. Целта на фондацията е да продължи делото на принцеса Даяна за хуманизъм и подкрепа на нуждаещи се по целия свят.

През годините фондацията е била партньор на проекти като благотворителен концерт в Летния театър на Варна за набиране на средства в помощ на пострадалите от наводненията в североизточна България, обновяване на пътя до църковния комплекс Кръстова гора, активен участник в СПИН процеса в Либия.

 

#Шон Конъри #Лейди Даяна #награда #Стоянка Мутафова #Сатиричен театър #Сатиричния театър #актьор #актриса #театър #награда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници